Salát s pečenou řepou a karamelizovanými vlašskými ořechy

Pár slov:

Řepu jsem mnoho let znala jen jako nakládanou. Před pár roky jsem řepu začala marinovat jako carpaccio a péct v troubě a připravuji z ní různé saláty. Řepa se skvěle kombinuje s ořechy. Když dělám carpaccio posypu piniovými oříšky nebo slunečnicovými semínky. Pokud připravuji pečenou přidávám pekanové nebo vlašské ořechy.

Ingredience na salát:


6 středních řep
Olivový olej
Sůl
Balzamikový ocet
100 g vlašských ořechů
2 lžíce javorového sirupu
Lžička kajenského pepře
Listový salát, já použila zelený a červený římský salát
Granátové jablko
100g Čerstvého kozího sýru


Ingredience na dresink:


2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
Šťáva z půlky pomeranče

Postup:

- Řepy oloupeme a nakrájíme na osminky a zakápneme olivovým olejem a balzamikovým octem

- Osolíme a pečeme při 160 °C 40-45 minut

- Javorový sirup smícháme v misce s kajenským pepřem. Do směsi přidáme vlašské ořechy a obalíme je v sirupu

- Ořechy vhodíme na pánev a necháme je zkaramelizovat

- Řepy a vlašské ořechy necháme vychladnout

- Salát rozebereme na jednotlivé lístečky a důkladně omyjeme. Necháme okapat a poté vložíme do mísy

- Granátové jablko rozkrojíme a rozdrobíme na jednotlivé jadérka. Do velké salátové mísy vložíme jadérka granátového jablka, řepy, rozdrobený kozí sýr a vlašské ořechy a promícháme

- Ingredience na dresink promíchejte a zakápněte s ním hotový salát

20190629_101239

Sledujte nás na Instagramu

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení