Pár slov o receptu
Zelné saláty jsou takovou klasikou. Všichni dobře známe Coleslaw, ale my jsme tento kalorický salát předělali na lehčí variantu a věříme, že příště se objeví i na Vašem stole.
Ingredience na salát
- Malé červené zelí
- Malá kapusta
- Svazek ředkviček
- Dvě hrsti čerstvého koriandru
- 5 lžic konopného semínka loupaného
- 5 lžic bílého nebo černého sezamu
Ingredience na dresink
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce jablečného octa
- Šťáva z 1 limetky
- 2 lžíce javorového sirupu
Postup
- Nejdříve otrhejte vrchní listy zelí a kapusty
- Zelí i kapustu rozřízněte na dvě poloviny a opláchněte vodou
- Nakrájejte na tenké nudličky a vložte do připravené mísy
- Ředkvičky omyjte, nakrájejte na tenká kolečka a přidejte k zelí a kapustě
- Otrhejte lístečky koriandru, omyjte a vložte k zelenině
- Přísady na dresink promíchejte v malé mističce a vlijte na salát
- Posypte konopným semínkem a sezamem a vše důkladně promíchejte