Kynuté buchty

Buchty_obr_blog 

Co budeme potřebovat?

 
Těsto
 
  • 500 g hladké špaldové mouky Pernerka
  • 40 g droždí
  • 60 g cukru
  • 240 ml
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • špetka soli
  • 3 ks žloutky
  • jemně nastrouhaná kůra z
  • 1 citronu
  • 120 g rozpuštěného másla
 
Náplň
 
Tvarohová:
 
  • 25 g másla
  • 50 g cukru
  • 250 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • citrónová kůra
  • vanilkový extrakt

 

a skvěle chutnají také švestková domácí povidla

 

Postup

Ve velké míse smícháme mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem. Do mouky uděláme důlek a vlijeme do něj vlažné mléko. Rozdrolíme do něj droždí a necháme 15 minut odstát. Přidáme žloutky, máslo a citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto.
 
Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě. Po hodině těsto prohněteme a necháme kynout další hodinu.
 
Připravte si tvarohovou náplň: Máslo utřeme s cukrem a poté do něj zamícháme žloutek, citrónovou kůru, trochu vanilkového extraktu, tvrdý tvaroh, lžíci mléka a z bílku ušlehaný sníh. Můžeme přidat rozinky.
 
V pekáči rozpustíme máslo. Vyválíme těsto, které nakrájíme na čtverečky velké asi 6 x 6 cm a každý naplníme náplní. Půlku jsem měla tvarohovou a druhou půlku jsem naplnila domácími povidly.
 
Dobře buchty zabalíme a vyskládáme do pekáče. Necháme ještě 30 minut na teplém místě. Před pečením potřeme buchty rozkvrdlaným vajíčkem s trochou rumu. Buchty budou tak krásně lesklé a voňavé. Pečeme asi 30 minut na 180 stupňů.
 
 

Sledujte nás na Instagramu