Zdravá varianta Kinder Pingui

Recept_Kinder_pingui_obr_blog

Tyhle řezy si zamilují nejen děti! O zdravější verzi oblíbených řezů se s námi podělila lifestyle blogerka Lucie Šumová, která na zdravé dobroty nedá dopustit. Kromě toho, že jsou řezy neskutečně chutné, jsou také snadné na přípravu. Takže i když nejste ještě ošlehaný cukrář, můžete se do pečení bez obav pustit. 

A co budete potřebovat?

Korpus

  • 4 vejce 
  • 5 lžic kakaa
  • 4 lžíce špaldové mouky
  • špetka soli
  • 100 ml vody 
  • troška kypřícího prášku

Náplň

  • 200 g tvarohu
  • 150 g ricotty
  • 4 lžíce proteinu 
  • lžíce medu
  • strouhaný kokos

Poleva

  • 100 g hořké čokolády,
  • 70 ml kokosového mléka,
  • strouhaný kokos na posypání.

Postup

Nejdřív si připravíme korpus. Než se do toho dáte, předehřejte si troubu na 200 °C, ať pak nemusíte čekat. Mezitím oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh. Poté všechny ingredience smíchejte dohromady a rozprostřete na plech. Pečte cca 15 min na 200 °C.

Než se korpus upeče, smíchejte všechny suroviny na krém a vyšlehejte je.

Upečený korpus rozdělte napůl a po vychladnutí každý díl potřete stejně vysokou vrstvou krému. Rozehřejte čokoládu s mlékem, aby vznikla tekutá poleva. Jednu polovinu polijte čokoládou a dejte zamrazit na 10 min. Poté překryjte druhou částí, polijte čokoládou, posypte kokosem a dejte opět zamrazit. A je hotovo!

Tak co, namlsali jsme vás?

 

Sledujte nás na Instagramu