Zdravá varianta Kinder Pingui

Recept_Kinder_pingui_obr_blog

Tyhle řezy si zamilují nejen děti! O zdravější verzi oblíbených řezů se s námi podělila lifestyle blogerka Lucie Šumová, která na zdravé dobroty nedá dopustit. Kromě toho, že jsou řezy neskutečně chutné, jsou také snadné na přípravu. Takže i když nejste ještě ošlehaný cukrář, můžete se do pečení bez obav pustit. 

A co budete potřebovat?

Korpus

  • 4 vejce 
  • 5 lžic kakaa
  • 4 lžíce špaldové mouky
  • špetka soli
  • 100 ml vody 
  • troška kypřícího prášku

Náplň

  • 200 g tvarohu
  • 150 g ricotty
  • 4 lžíce proteinu 
  • lžíce medu
  • strouhaný kokos

Poleva

  • 100 g hořké čokolády,
  • 70 ml kokosového mléka,
  • strouhaný kokos na posypání.

Postup

Nejdřív si připravíme korpus. Než se do toho dáte, předehřejte si troubu na 200 °C, ať pak nemusíte čekat. Mezitím oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh. Poté všechny ingredience smíchejte dohromady a rozprostřete na plech. Pečte cca 15 min na 200 °C.

Než se korpus upeče, smíchejte všechny suroviny na krém a vyšlehejte je.

Upečený korpus rozdělte napůl a po vychladnutí každý díl potřete stejně vysokou vrstvou krému. Rozehřejte čokoládu s mlékem, aby vznikla tekutá poleva. Jednu polovinu polijte čokoládou a dejte zamrazit na 10 min. Poté překryjte druhou částí, polijte čokoládou, posypte kokosem a dejte opět zamrazit. A je hotovo!

Tak co, namlsali jsme vás?

 

Sledujte nás na Instagramu

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení