Exotický ananasový cheesecake s kokosem

upr-Ananas_obr_blog_recept-2

Za exotikou nemusíte daleko. S tímhle vymazleným cheesecakem docestuje exotika přímo do vaší kuchyně. Chcete mít koláč dokonale hladký? Máme pro vás tip – když budete mít suroviny o pokojové teplotě, náplň se vám nesrazí a dort bude nejen dobře vypadat, ale také se lépe krájet. Ideálně je tedy vyndejte tak 3 hodiny před pečením.

Dost bylo povídání, pojďte se raději podívat, co všechno budete na pečení potřebovat:
 

Na vymazání formy:

  • přepuštěné máslo ghí

Na krustu:

  • 200 g oblíbených sušenek (například máslových)
  • 60 g másla

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 100 g tvarohu
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce + 1 žloutek
  • strouhaný kokos

Želé:

Na dozdobení:

 

upr-Ananas_obr_blog_02-2

Postup:

Suroviny máte připravené, tak si vyhrňte rukávy a pojďte se vrhnout na přípravu. Vše jsme vypsali postupně, takže se nebojte, že byste na něco zapomněli.

  1. Příprava formy

Připravte si formu o průměru 23 cm. Rozdělávací vymažte máslem, pokud máte jednodílnou, tak ji vyložte pečicím papírem. Jinak dort nedostanete ven v celku, a to by byla škoda.

  1.  Příprava krusty

Na krustu použijte oblíbené sušenky. Ty rozdrťte v mikrotenovém sáčku, nebo je rozemelte v kuchyňském robotu a zapracujte spolu s rozpuštěným máslem. Vzniklou hmotou vystelte dno vymazané formy a pečlivě upěchujte dnem skleničky. Čím méně vzduchu na dně zůstane, tím lépe, tak se nebojte přitlačit.

Připravenou krustu nechte v lednici zatuhnout, stačí po dobu, než připravíte krém.

  1.   Příprava krému a pečení

Nejlépe se vám bude pracovat se surovinami o pokojové teplotě, z lednice je proto vyndejte ještě dříve, než se dáte do příprav.

Mascarpone s tvarohem ušlehejte dohladka, poté přidejte třtinový cukr nebo jiné, alternativní sladidlo (ale pozor, mohlo by ovlivnit konzistenci). Postupně vmíchejte všechny další suroviny, nalijte do formy a nechte 5 až 10 minut stát v pokojové teplotě.

Mezitím si vyhřejte troubu na 160 °C, vložte koláč, nastavte časovač na 10 minut a poté stáhněte na 110 °C.

Pečte zhruba 30 minut a průběžně kontrolujte vpíchnutím špejle. Až vám bude tvarohová náplň připadat hotová, vypněte troubu a nechte v ní koláč ještě chvíli vyhřívat. Poté troubu pootevřete, aby mohl postupně chladnout.

  1.   Želé

Šťávu si rozdělte na poloviny. První část rozehřejte na mírném plameni a rozmíchejte s vanilkovým pudinkem. Zbytek šťávy přimíchávejte až do zhoustnutí a přidejte na kousky nakrájený sušený ananas. Hotové želé vlijte na koláč a nechte vychladnout.

  1.   Dozdobení

A teď už zbývá jen třešnička na dortu, a to v podobě strouhaného kokosu, kterým koláč posypte. K naprosté dokonalosti už zbývá jen dozdobit kolečky sušeného ananasu.

Dobrou chuť! A nezapomeňte nám dát vědět, jak se vám cheesecake vydařil!

upr-Ananas_obr_blog_01-3

Sledujte nás na Instagramu

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení