Zdravá pomazánka se hodí vždy, když chcete připravit rychlou svačinu či večeři. Tahle z červené řepy chutná výborně s česnekem a vlašskými ořechy. Stačí namazat na žitný chleba a je to!
Lehké pomazánky příjemně zasytí po každém tréninku. Pokud zvolíte zdravé a kvalitní ingredience, potěšíte chuťové pohárky i unavené tělo. Červená řepa je po cvičení úplně ideální. Přispívá totiž k celkové regeneraci organismu! Vlašské ořechy jsou zase plné vitamínů a příznivě působí na lidský metabolismus.
Na pomazánku:
- 250 g vařené červené řepy
- 50 g vlašských ořechů
- 3 stroužky česneku
- 50 g sýru Lučina
- sůl
- pepř
Postup:
Uvařenou řepu nastrouhejte nahrubo. Přidejte nasekané vlašské ořechy, prolisovaný česnek a Lučinu. Osolte a opepřete podle chuti. Pořádně zamíchejte a máte hotovo!
Nejlépe si pomazánku vychutnáte namazanou na žitném chlebu nebo celozrnném pečivu. Výborná je i jako náplň do salátových wrapů. Pokud ji hned nesníte (což se nejspíš nestane), můžete ji uchovat v ledničce až 3 dny.
Náš tip:
Plánujete rodinnou oslavu či posezení s přáteli? Namažte rychlé jednohubky zdravou řepovou pomazánkou. Skvěle poslouží i jako dip k nakrájené zelenině!
Chystáte se na výlet? Připravte si s sebou svačinu! Žitné sendviče s řepovou pomazánkou jsou skvělá fit volba!