Pistáciové sušenky cantuccini

Recept_jaro_obr_blog

Tak křupavé a tak dobré! To jsou italské sušenky cantucinni.

 

Ingredience

2 hrnky mouky Pernerky  + na posypání pracovní plochy
1½ lžičky kypřícího prášku
1 pytlík vanilkového cukru
1 hrnek  moučkového cukru
150 g pistácií
150 g brusinek
2 vejce
Nastrouhaná kůra z 1 pomeranče 
Šťáva z půlky pomeranče

 

Postup

Jako první si předehřejeme troubu na 170 °C. Do větší mísy si prosijeme mouku, kypřící prášek, vanilkový a moučkový cukr. V menší misce si rozšleháme vejce s pomerančovou kůrou a šťávou. Přilijeme je k moučné směsi a důkladně prošleháme.

Když má těsto pevnější konzistenci, vyklopíme ho na mírně pomoučněnou linku a postupně do něj zapracujeme pistácie a brusinky. Nakonec vypracujeme zhruba dvaceticentimetrový váleček a dáme na 30 minut péct - zde klidně můžete rozdělit na dva válečky, dle toho, jak chcete mít sušenky velké.

Jakmile je váleček hezky zlatavý, vyndáme ho z trouby a necháme lehce vychladnout. Nakrájíme ho na tenké plátky a naskládáme je na plech. Při stejné teplotě je necháme dopéct do křupava ještě cca 5 minut. 

Dobrou chuť!

Sledujte nás na Instagramu

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení