Tak křupavé a tak dobré! To jsou italské sušenky cantucinni.
Ingredience
2 hrnky mouky Pernerky + na posypání pracovní plochy
1½ lžičky kypřícího prášku
1 pytlík vanilkového cukru
1 hrnek moučkového cukru
150 g pistácií
150 g brusinek
2 vejce
Nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
Šťáva z půlky pomeranče
Postup
Jako první si předehřejeme troubu na 170 °C. Do větší mísy si prosijeme mouku, kypřící prášek, vanilkový a moučkový cukr. V menší misce si rozšleháme vejce s pomerančovou kůrou a šťávou. Přilijeme je k moučné směsi a důkladně prošleháme.
Když má těsto pevnější konzistenci, vyklopíme ho na mírně pomoučněnou linku a postupně do něj zapracujeme pistácie a brusinky. Nakonec vypracujeme zhruba dvaceticentimetrový váleček a dáme na 30 minut péct - zde klidně můžete rozdělit na dva válečky, dle toho, jak chcete mít sušenky velké.
Jakmile je váleček hezky zlatavý, vyndáme ho z trouby a necháme lehce vychladnout. Nakrájíme ho na tenké plátky a naskládáme je na plech. Při stejné teplotě je necháme dopéct do křupava ještě cca 5 minut.
Dobrou chuť!